Menu Sluiten

HOTSTONEMASSAGE 

Hotstone stenenEen hotstonemassage wordt ook wel Lavastone, Yoastone of LaStone genoemd. Het is een lichaamsbehandeling vanuit de gedachtegang ‘Ziel, lichaam en geest zijn één’. De hotstone massage wordt gegeven met mooi door de natuur afgeronde vulkanische stenen. Ze hebben meestal een temperatuur van tussen de 45 °C en 50 °C. Door de warmte van de stenen werkt een hotstonemassage dieper door dan een gewone massage.

Deze massage wordt niet alleen met de stenen gegeven, maar zijn de stenen een verlengstuk van of een aanvulling op de handen van de masseur.

Wat is een Hot Stone Massage?

In 1993 werd Hot Stone Massage in de Verenigde Staten door Mary Nelson “herontdekt”. Haar La Stone-therapie maakt gebruik van basaltstenen, die zijn ontstaan door de lava van vulkanen, die afgekoeld eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en daarom mooie ronde vormen hebben gekregen. 

Aan de oostkant van de Verenigde Staten werkt Carollanne Crichton met stenen uit de zee en zij noemt haar massage Healing Stone Massage. Het enige verschil dat beide hebben op therapeutisch vlak, is dat de basaltstenen met gewoon water warm gehouden worden en de zeestenen met zoutwater.

Ontspannend en helend

De massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

Andere massagevormen:

Naast hot stone massage verzorgt de Sterrestraal oa. ontspanningsmassage, Sportmassage, Stoelmassagedeep tissue massage, voetreflexmassage en RSI-massage