Menu Sluiten

RSI-massage

Repetitive strain injury (RSI) of tegenwoordig ook wel CANS (Complaints of Arm Neck and/or Shoulder) zijn klachten die ontstaan uit een slechte werkhouding. Een muisarm is een term die meteen aan RSI doet denken. De symptomen van RSI verschijnen heel geleidelijk, waardoor veel mensen de klachten in het begin niet opmerken.

Het is een ernstige ziekte. Wanneer je iemand kent met RSI dan weet je waar we over spreken. Soms is een kopje thee optillen niet meer mogelijk. Heb je eenmaal RSI dan zal je dat je hele leven blijven houden.

Hulpmiddelen:

Gelukkig zijn er wel hulpmiddelen die de klachten kunnen verminderen, zoals ergonomische hulpmiddelen, lichaamsoefeningen en massage.
Hierdoor kunnen RSI patiënten na verloop van tijd weer voorzichtig het werk hervatten. Maar vrijwel niemand haalt weer het niveau van voor de RSI.
Voordat RSI geconstateerd wordt is er eerst meestal sprake van RSI-achtige klachten. Tintelingen, pijn, uitstraling van de nek naar schouders en van de schouders naar de armen. Op dat moment is het nog niet te laat.

Hierbij wordt je nek, schouders, ellebogen, polsen en handen gemasseerd op een diepe wijze. Het bijzondere van de RSI-Massage is dat er ook rek op de gewrichten gezet wordt. De gewrichten worden bij deze Massage als het ware uit elkaar getrokken! Hierdoor ontstaat er weer ruimte voor de zenuwbanen, de spieren, de bloedvaten, etc. En dat is essentieel bij de behandeling van deze klachten. In combinatie met  oefentherapie van de fysiotherapeut kan RSI voorkomen worden.

Klachten:

De klachten van RSI herken je als volgt:

  • Meestal beginnen RSI-klachten met tintelingen in je nek, bovenrug, ellenbogen, schouders, handen, polsen, of vingers. Op die plekken kun je een koud of dood gevoel en lichte pijn hebbn.
  • De klachten kunnen ontwikkelen tot stijfheid en chronische pijn. Bij pijn in de nek kun je ook hoofdpijn krijgen.
  • Als de klachten aanhouden, kun je krachtverlies krijgen. Ook kun je last krijgen van zwelling, irritatie, slapheid, een doof gevoel, verlies van het grijpvermogen, en soms verbleking van de huidskleur.
  • Ook ’s nachts blijf je klachten houden. Je gewrichten gaan misschien kraken en de huidtemperatuur verandert.

Andere massagevormen:

Naast RSI-massage verzorgt de Sterrestraal oa. ontspanningsmassage, hotstonemassage, voetreflexmassage en deep tissue massage