Mijn tweede blog

Deeptissuemassage

26/10/2021

Dit is een massage vorm die ook wel diepe weefsel massage wordt genoemd, deze massagetechnieken pas ik het meeste toe in mijn praktijk. Dit omdat het heel effectief is als men klachten heeft m.b.t. spierweefsel, vaak zie ik na 2 a 3 keer al grote verbeteringen en zelfs dat men van de klachten af is. Vaak wordt de eerste keer als spieren volledig onder spanning staan, als heel gevoelig/pijnlijk ervaren. Dit komt omdat je diepere weefsels raakt en losmaakt. Maar dit is de 2e keer al veel minder en uiteindelijk ervaart men het als ontspannend. 

Bij deeptissuemassage gebruik ik technieken waarbij ik met ellenbogen, knokkels van mijn handen en duimen masseer. Hierdoor wordt de bloedstroom vergroot en genezingsprocessen gestimuleerd. Huid, spieren, gewrichten en bindweefsel gemanipuleerd om pijn en stress te verminderen. Wat ik regelmatig zie is dat door fysiek de diepte in te gaan d.m.v. deze massagevorm er op emotioneel vlak ook veel los komt. Ik zie dan ook dat stress, emoties etc zich direct fysiek vastzetten (vaak in de spieren en diepe weefsels) waardoor lichaam en geest niet los van elkaar te zien zijn. Dit betekent in de praktijk dat als men tegen een burn-out aan zit of een burn-out heeft men met deze massagevorm goed geholpen kan worden. 

VOORDELEN:

 • Pijnsignalen opheffen
 • Vermindering van spierstijfheid en spierspanning (vastzittende spieren)
 • Flexibiliteit en bewegingsvrijheid bevorderen
 • Bloeddruk verlagen
 • Stress verminderen
 • Bevorderen van de bloedsomloop 
 • Afvoeren van afvalstoffen
 • Genezingsprocessen bevorderen
 • Weerstand verhogen
 • Klachten verdwijnen
 • Ontspanning op de langere termijn

NADELEN:

 • 1e keer erg gevoelig/pijnlijk (maar daarna komt het helemaal goed)
 • Ontspanning niet op de massagetafel (maar wel als je klaar bent) 

Mijn ervaring is dat de deeptissuemassage  “de beste massage ever” is!

Even helemaal tot rust komen en een moment van aandacht en ontspanning ervaren voor je lichaam?

Ervaar dan een welverdiende behandeling in mijn praktijk in Bladel. Ik kijk ernaar uit om je te mogen ontvangen.

De Sterrestraal

Contactgegevens

Search