Deep Tissue massage

Deze krachtige massagevorm werkt diep op het lichaam in

Deep Tissue massage is een krachtige massagevorm die diep op het lichaam inwerkt. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral uit naar de spieren. Hoewel je vanwege de naam zou kunnen denken dat deze massage pijnlijk is, biedt de Deep Tissue massage veel gezondheidsvoordelen.

Diepe werkzaamheid

Bij deep tissue massage worden nek, schouders, rug, bekken, billen en benen gemasseerd. De masseur maakt daarbij met de vingers, duimen, (zachte) vuisten of de onderarm en elleboog langzame, krachtige en diepe bewegingen. Veel aandacht gaat daarbij naar de spieren, om zo de ‘energiestroom’ in het lichaam te optimaliseren en spanning en stress te verminderen. Door ook met vuisten en knokkels te werken kan de masseur veel druk uitoefenen, meer dan bij bijvoorbeeld sportmassage. Op deze manier kunnen spieren en bindweefsel op diep niveau behandeld worden. Een bindweefstel massage lijkt op een deep tissue massage. Soms associëren mensen deep tissue massage met pijn. Uitgevoerd door een deskundige masseur is een deep tissue massage echter beslist niet pijnlijk of onprettig. De masseur stemt de behandeling af op de cliënt en voorkomt daarmee een pijnlijke ervaring.

Toepassingen

De deep tissue massage is geschikt voor de aanpak van een scala aan symptomen. Zo vinden mensen met (niet-chronische) klachten aan het spier- en bewegingsapparaat baat bij de massage. Hierbij kun je denken aan rug- en nekpijn, hoofdpijn, spanning in het bekkengebied, pijn in de knieën, spanning in scheenbeenspieren, etc. De massage is ook geschikt voor sporters die een zwaar beroep op hun spieren doen, evenals voor mensen die een sportmassage of een andere massage te ‘mild’ vinden. Ook mensen met een taaie, dikke huidstructuur profiteren van de positieve effecten van de deep tissue massage. Uiteraard zijn er bij deep tissue massage net als bij alle andere vormen van massage omstandigheden waaronder de massage beter niet gebruikt kan worden. Een professionele masseur is op de hoogte van de contra-indicaties en zal voor de behandeling een gedegen anamnese afnemen.

Effecten van deep tissue massage

Deep tissue massage biedt uiteenlopende gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren chronisch verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen. Verwondingen, ontstekingen en emotionele spanning kunnen littekenweefsel en verklevingen veroorzaken, die deep tissue massage los kan maken. Door vermindering van spanning en stress heeft de massage ook een positief effect op de bloeddruk en de productie van serotonine, het ‘gelukshormoon’. Deep tissue massage kan verder chronische pijn verminderen en bijdragen aan herstel van sportblessures. Voor mensen met chronische stress kan de massage tot slot verlichting betekenen voor diverse stress-gerelateerde klachten. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, pijnlijke schouders, gespannen spieren, etc.

Revitaliserende ervaring

Een deep tissue massage is een bijzondere ervaring met een diepe impact. Als je geïnteresseerd bent in de effecten van deze vorm van massage, is het natuurlijk aan te raden zelf eens een behandeling te ondergaan.

Deep Tissue Massage

Ervaar deze welverdiende behandeling in mijn praktijk in Bladel. Ik kijk ernaar uit om je te mogen ontvangen.