NEI-therapie

Pas als je het verleden loslaat kun je regisseur van je eigen leven worden

Neuro Emotionele Integratie is een stroming binnen de psychologie. NEI is een therapie en werkwijze die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Alles wat er gebeurd wordt opgeslagen in je bewuste en onbewuste.

Voor wie is NEI-therapie?

Neuro Emotionele Integratie is inzetbaar voor iedere klacht, lichamelijk en geestelijk die zijn oorsprong vindt in emoties en de verwerking daarvan.

Loslaten van belemmeringen en negatieve overtuigingen

De hersenen zijn een mooi instrument om de ervaringen in je leven op te slaan. De gevoelens en emoties die aan deze ervaringen vastzitten worden echter niet door je hersenen opgeslagen. Deze komen ergens in je lichaam terecht. Deze emotie, goed of minder goed, blijft daar opgeslagen. Elke keer wanneer je iets meemaakt wat een vergelijkbare emotie oproept, zal de emotie die al in je zit versterkt worden. Soms wordt een emotie dusdanig versterkt dat het lichaam het niet meer kan hanteren en lichamelijke klachten gaat vertonen.

Leven in harmonie, balans en met een positief gevoel

NEI is een  heel vriendelijke methode waarbij eindeloze praatsessies niet nodig zijn.  Jouw onbewuste wordt bewust. En dat wat is opgeslagen in je ‘cel’geheugen komt naar boven. We gaan op zoek naar de oorspronkelijke situatie waar je klacht een gevolg van is. Elke emotionele gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden, zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt. Soms raken dergelijke “onopgeloste” zaken in gedachten op de achtergrond. En ben je je er niet meer bewust van.

De zoektocht naar de onverwerkte onbewuste emoties of blokkades, die vaak de oorzaak zijn van pijn, stress, overbelasting, trauma’s of negatieve ervaringen, zorgt ervoor dat duidelijk wordt wat je systeem in de war schopt. Met de technieken die bij een NEI- sessie horen, kan je deze blokkade opheffen of de emotie alsnog verwerken.

Als dat is gebeurd kan je lichaam herstellen en vormt NEI de sleutel. Naar een leven in harmonie, balans en met een positief gevoel.

NEI-therapie is geschikt voor:

Het is geschikt voor bijvoorbeeld leer- en gedragsproblemen, bij pestgedrag, bij bedplassen, faalangst, concentratiemoeilijkheden, eetproblemen (zowel teveel als te weinig), slaapstoornissen, sensitiviteit en hoog-sensitiviteit, verslavingen, dyslexie en dyscalculie. En mocht hier niet tussen staan wat je zoekt, bel me op, want samen kunnen we er echt uit komen wat er voor jou in jouw situatie mogelijk is. NEI is vrij van oordeel en alles kan! Het gaat uit van je mogelijkheden. Het geeft je energie. Het is geschikt voor jong en oud. Het gaat samen met alle andere methoden. Het brengt je bewustwording in je eigen proces. Het komt snel tot de kern. Het biedt je nieuwe mogelijkheden. En laat je leven in plaats van overleven.

NEI- therapie

Ontdek de invloed van je onderbewustzijn bij De Sterrestraal in Bladel. 

Onze behandelvormenen

De Sterrestraal

Contactgegevens