NLP-Coaching

Angst en onzekerheid omzetten in kracht en zelfvertrouwen

Neuro Linguïstische Programmeren is een communicatiemodel dat ons op een praktische manier duidelijk maakt dat ons gedrag bepaald wordt door overtuigingen, voorgeprogrammeerde stappen en onbewuste reacties. NLP biedt technieken om op een snelle manier veranderingen bij jezelf en anderen te bewerkstelligen. De kracht van NLP ligt, naast het in kaart brengen van iemands uniek ideaal of doel, vooral in het bereiken van dit doel door het mogelijk maken van veranderingen in vele aspecten van je leven.

Voor wie is NLP-Coaching?

NLP biedt ongekende mogelijkheden voor iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei. NLP is geschikt voor mensen die willen leren om hun onderbewuste, bewust toe te passen in het dagelijks leven. NLP wordt toegepast in bedrijven, het onderwijs, tijdens coaching en therapie. Docenten, psychologen , psychiaters en andere hulpverleners raakten geïnspireerd door de kracht en effectiviteit van de NLP technieken. NLP is daarmee zeer geschikt om, in korte tijd, bij te dragen aan persoonlijke verandering en zelfinzicht.

Zelf: Persoonlijke ontwikkeling. Zelfmanagement. Een positievere kijk op jezelf en je mogelijkheden. Zelf stappen zetten om te bereiken wat belangrijk voor je is. Opruimen van oude belemmerende overtuigingen. Beter omgaan met je emoties.

Ander: Verbetering en verdieping van je relaties. Meer begrip en respect voor de ander. Inzicht in de effecten die jij op de ander hebt. Hoe je andere, meer wenselijker, reacties teweeg kunt brengen. Opbouwen van rapport (wezenlijk contact) tussen jou en de ander.

Opvoeding: Bewust worden van de effecten van je taalgebruik. Je richten op wat je wél wilt. Motiveren. Het aanleren van een coachende stijl. Het uitnodigen tot het zelf vinden van oplossingen. Vergroting van het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

Werk: Beter op je plek zijn in je werk. Het beste uit je loopbaan halen door effectievere communicatie en persoonlijk leiderschap. Balans creëren tussen werk en privé.

Management: NLP biedt een goed gevulde toolbox voor het managen van jezelf, anderen en werkprocessen. Makkelijk feedback geven. Inzicht in onbewuste programma’s bij jezelf en de anderen.
Door middel van coaching stimuleren wij je persoonlijk jouw talenten optimaal te benutten en prestaties te behalen die jezelf eerst als onmogelijk leken.

NLP technieken leren je om:

  • Angst en onzekerheid om te zetten in kracht en zelfvertrouwen.
  • Door je eigen beperkingen heen te breken en gebruik te maken van je innerlijke kracht.
  • Hoe je negatieve gevoelens snel kunt omdraaien en vervangen door een positief gevoel.
  • Een krachtig gevoel van zelfvertrouwen op te roepen.
  • Vol zelfvertrouwen naar de toekomst te kijken zodat je een steeds leuker leven krijgt.

Door samen en vervolgens ook zelfstandig de NLP technieken te oefenen, groeit het zelfvertrouwen en ontstaat een groot gevoel van (keuze)vrijheid. Door het veranderen van de subjectieve beleving wordt snel en effectief gedragsverandering bereikt.

Je leert om de regie van jouw leven in eigen handen te nemen en te behouden. Je hebt de kracht om jouw emotionele leven zelf vorm te geven zodat je in de toekomst vol (zelf)vertrouwen je doelen gaat bereiken.

Voordelen van NLP:

1.     Bereiken van doelen
Volgens de NLP-methodiek wordt het makkelijker om je doel te bereiken als je weet hoe jouw doel eruit ziet, klinkt en voelt. Daarnaast helpt NLP om doelen op zinvolle en effectieve wijze te formuleren, zodat ze aansprekend en motiverend zijn. Als je een ander resultaat wilt, zal je iets anders moeten doen.

2.     Veranderen op effectieve wijze
Door op andere, meer effectieve wijze te communiceren wordt veranderen makkelijker. Niet alleen richting jezelf, maar ook als het gaat om managen van personeel en leidinggeven. Door NLP-technieken toe te passen wordt veranderen makkelijker en meer vloeiend en kun je effectiever denkpatronen veranderen.

3.     Verbeterde prestaties
Steeds meer mensen ervaren werkdruk. Dit komt omdat er simpelweg minder personeel is, terwijl de werklast hetzelfde is gebleven. Meer doen, in minder tijd. Daar komt het op neer. Door focus aan te brengen wordt dit mogelijk. Mensen motiveren en aansporen is hierbij essentieel. Ook hier zou NLP een uitkomst kunnen bieden. NLP richt zich op feedback en coaching, om tot de juiste doelstellingen te komen.

4.     Betere communicatie
Als je zelf verantwoordelijk bent voor je communicatie, moet je effectiever leren communiceren. Als je het gewenste gedrag wilt bereiken is het noodzakelijk dat je op effectieve wijze jouw boodschap overbrengt naar de ander. De diverse methoden van NLP kunnen je leren om beter te communiceren.

5.     Betere motivator
NLP kan je helpen om een betere motivator te worden. Door het juiste taalgebruik en de juiste non-verbale communicatie kun je mensen beter betrekken. De dominante zintuigen van de ander worden geprikkeld en wat je zegt spreekt tot de verbeelding.

De krachtige communicatietechnieken die NLP je aanreikt, bieden de mogelijkheid om groepen mensen succesvol te beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld zintuiglijke taal waarmee levendige beschrijvingen worden geproduceerd. Evenals doelbewust vage taal waarmee mensen hun eigen invulling aan een boodschap kunnen geven en metaforen die ingewikkelde ideeën in een begrijpelijker vorm kunnen overbrengen. Hiermee beschik je als communicator over extra middelen om anderen te inspireren en te overtuigen.

NLP- coaching

Ben je er aan toe om negatieve gevoelens en ervaringen plaats te laten maken voor een gevoel van vrijheid en nieuwe mogelijkheden?

Onze behandelvormenen

De Sterrestraal

Contactgegevens