Ouderen / dementerende massage

Aanraking is een taal die in 5 seconden meer liefde kan overbrengen dan in 5 minuten van zorgvuldig gekozen woorden.

Door massage worden voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen gebracht en afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor allerlei fysieke klachten kunnen worden verminderd of zelfs verholpen. Daarnaast werkt massage ook ontspannend voor de geest en zal daardoor een positief effect hebben op uw gevoel van welbevinden.

Behoefte aan huidcontact

Voor veel ouderen geldt, dat zij in hun sociale leven een tekort aan aanraking kunnen ervaren. Naarmate we ouder worden, worden we steeds minder aangeraakt. Dat is jammer, want ook op latere leeftijd hebben we nog altijd behoefte aan huidcontact.  Steeds meer ouderen gaan daarom op zoek naar een massage, niet alleen om te relaxen of om een goede gezondheid te waarborgen, maar ook omdat het zo goed voelt om zacht aangeraakt en gekoesterd te worden door een goede masseur!

Voordelen van een massage

  • En betere doorbloeding
  • Minder kans op kwaaltjes zoals kouwelijkheid
  • Minder snel last van stijve spieren en gewrichten
  • Minder snel kans op vallen
  • Zich prettiger voelen
  • Betere slaapkwaliteit

Gun uzelf een massage!

Tijdens de massage hou ik rekening met de conditie en de (on)mogelijkheden die u heeft. Is een lichaamsmassage te veel of te lang, dan zijn kortere deelmassages ook mogelijk. De massage kan ook bij u in het verzorgingstehuis, verpleegtehuis of aanleunwoning gegeven worden en is ook geschikt

Massagetherapie en dementie

Als het niet meer lukt om contact te leggen via woorden, dan kun je mensen nog bereiken via aanraking. Aanraking en massage zijn een andere vorm van communicatie en hebben geen gesproken taal nodig om verstaan te worden.

In de reguliere zorg wordt vaak gebruik gemaakt van medicatie om de symptomen bij dementie te bestrijden. Wereldwijd diverse onderzoeken gedaan naar het effect van massagetherapie bij mensen met dementie. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat al na een maand massagetherapie angst, depressie, onrust en stress verminderde en emotionele stemming verbeterde.

Massage bij dementie is ook in de allerlaatste levensfase zeer geschikt. De zachte massage en aanrakingen helpen om te ontspannen om zonder angst en met vertrouwen afscheid te nemen.

Massage bij dementie vindt op locatie plaats en kan overal gegeven worden, thuis, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, verzorgings- tehuis e.d. of in mijn praktijk in Bladel.

Ouderen / dementerende Massage

Ervaar deze welverdiende behandeling in mijn praktijk in Bladel. Ik kijk ernaar uit om je te mogen ontvangen.

De Sterrestraal

Contactgegevens

Search