RSI massage

Nek, schouders, ellebogen, polsen en handen worden op diepe wijze gemasseerd

Repetitive strain injury (RSI) of tegenwoordig ook wel CANS (Complaints of Arm Neck and/or Shoulder) zijn klachten die ontstaan uit een slechte werkhouding. De symptomen van RSI verschijnen heel geleidelijk, waardoor veel mensen de klachten in het begin niet opmerken. Het is een ernstige ziekte en soms is een kopje thee optillen niet meer mogelijk.

Hulpmiddelen

Gelukkig zijn er wel hulpmiddelen die de klachten kunnen verminderen, zoals ergonomische hulpmiddelen, lichaamsoefeningen en massage. Hierdoor kunnen RSI patiënten na verloop van tijd weer voorzichtig het werk hervatten. Maar vrijwel niemand haalt weer het niveau van voor de RSI.

Voordat RSI geconstateerd wordt is er eerst meestal sprake van RSI-achtige klachten. Tintelingen, pijn, uitstraling van de nek naar schouders en van de schouders naar de armen. Op dat moment is het nog niet te laat. Hierbij worden je nek, schouders, ellenbogen, polsen en handen gemasseerd op een diepe wijze.

Het bijzondere van de RSI-Massage is dat er ook rek op de gewrichten gezet wordt. De gewrichten worden bij deze Massage als het ware uit elkaar getrokken! Hierdoor ontstaat er weer ruimte voor de zenuwbanen, de spieren, de bloedvaten, etc. En dat is essentieel bij de behandeling van deze klachten. In combinatie met  oefentherapie van de fysiotherapeut kan RSI voorkomen worden.

Klachten

De klachten van RSI herken je als volgt:

  • Meestal beginnen RSI-klachten met tintelingen in je nek, bovenrug, ellebogen, schouders, handen, polsen, of vingers. Op die plekken kun je een koud of dood gevoel en lichte pijn hebbn.
  • De klachten kunnen ontwikkelen tot stijfheid en chronische pijn. Bij pijn in de nek kun je ook hoofdpijn krijgen.
  • Als de klachten aanhouden, kun je krachtverlies krijgen. Ook kun je last krijgen van zwelling, irritatie, slapheid, een doof gevoel, verlies van het grijpvermogen, en soms verbleking van de huidskleur.
  • Ook ’s nachts blijf je klachten houden. Je gewrichten gaan misschien kraken en de huidtemperatuur verandert.

RSI Massage

Ervaar deze welverdiende behandeling in mijn praktijk in Bladel. Ik kijk ernaar uit om je te mogen ontvangen.