Voetreflex massage

Vermindert spanningen in het hele lichaam

Een voetreflexologie massage zorgt voor ontspanning en verlicht de druk. Op en onder onze voeten zitten reflex punten die corresponderen met alle organen in ons lichaam. Tijdens de voetreflex massage worden deze reflex punten gemasseerd, waardoor de organen extra geprikkeld worden en spanningen in het hele lichaam verminderen.

Deze massage heeft de volgende effecten

 • Geeft ontspanning zowel geestelijk als lichamelijk
 • Ontgift het lichaam
 • Werkt ondersteunend bij chronische ziekten
 • Het geeft verlichting van pijn bij acute en chronische klachten
 • Stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
 • Het is een natuurlijke en veilige methode
 • Werkt genezend en ondersteunend maar ook preventief

Doel voetflexologie massage

Het doel van mijn behandelingen is om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en vitaliteit. Een klacht is een signaal dat er iets uit balans is, fysiek geestelijk of emotioneel.  Samen proberen om inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht en vervolgens met behulp van reflexologie het lichaam  stimuleren om blokkades op te heffen. Ik hoop zo in mijn praktijk veel mensen te kunnen begeleiden in hun weg naar meer welzijn en vitaliteit.

Reflexzones

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

In het westen worden voetreflex massage sinds ongeveer 150 jaar toegepast. Men behandelt hier uitsluitend de voeten en gebruikt hiervoor een speciale duimtechniek, het voordeel is dat je de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen al duizenden jaren toegepast. Hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voet ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten onderbenen en knieën.

Belangrijk om te weten

 • Tijdens de periode van de behandelingen is het raadzaam tenminste 1,5 liter water te drinken verdeeld over de dag. Dit is omdat er veel afvalstoffen vrijkomen, die o.a. via de nieren worden afgevoerd. Te weinig drinken kan hoofdpijn tot gevolg hebben.
 • Wat voor reacties er op treden ten gevolge van de behandeling is niet van belang. Belangrijk is dat u merkt dat er iets in gang is gezet, dit is namelijk het zelfgenezend vermogen. Ieder mens is een individu en reageert daardoor anders.
 • Als u een behandeling wenst dan kunt u niet volstaan met 1 behandeling. Om voldoende effect te krijgen zal in overleg met u een behandelplan worden samengesteld. Na ongeveer 5 behandelingen zal u verandering gaan merken. Elke behandeling zal gemiddeld genomen 1 uur in beslag nemen.
 • Voetreflextherapie is niet mogelijk bij besmettelijke ziekten, koorts, acute ontstekingen van vaat en lymfesysteem, operatief te behandelen aandoeningen, zwangerschap met risicofactoren.

Voetreflexologie massage

Ervaar deze welverdiende behandeling in mijn praktijk in Bladel. Ik kijk ernaar uit om je te mogen ontvangen.